De basisprincipes van makelaardij

Makelaardij Leeuwarden

Makelaardij verwijst naar het proces waarbij onroerend goed van de ene verkoper aan de andere wordt verkocht. Het woord makelaar is afgeleid van de Franse term bracquer. Een makelaar in de praktijk is dus een persoon die als tussenpersoon onroerend goed aan- en verkoopt. Ze nemen een commissie voor de transacties, maar hebben geen fiduciaire verantwoordelijkheid namens de klanten. Het is een veel gebruikte term in het bedrijf en is de term die wordt gebruikt bij vastgoedtransacties.

Nieuwe Makelaardij is een relatief nieuw woord in de branche, ontstaan in 1980. Het woord betekent verkopen en kopen van woningen. In deze context is het geen echte tussenhandel. Het woord komt ook van het Nederlandse woord, noewe gewelden. Het betekent de dienst van aan- en verkoop van woningen. Dit type beursvennootschap is de laatste jaren enorm gegroeid.

Er zijn twee soorten makelaardij: verkoopmakelaardij en aanbiedingsmakelaardij. Verkoopmakelaardij verwijst naar het proces waarbij een klant een woning rechtstreeks bij een verkoper koopt (in dit geval een makelaar). Aanbiedingsmakelaardij verwijst naar het proces waarbij een klant een adres krijgt toegewezen door de verkoper en verantwoordelijk is voor het doen van alle aankopen die vereist zijn volgens het contract tussen de verkoper en de koper. Het contract wordt ook wel een trustakte genoemd. Een trustakte zou bijvoorbeeld dienen als de wettelijke basis voor een verkoop en aankoop van een residentieel onroerend goed in Zuid-Afrika door een directe koper.

Een belangrijke term in dit verband is je. Je staat voor jou of je. In deze context betekent het de persoon aan wie u uw huis gaat verkopen. Het is erg belangrijk om te onthouden dat de term je niet per se betekent dat het huis wordt verkocht aan de eerste klant die je benadert; Een andere term in deze context is zoi of zo. Het geeft het bedrag of de prijs aan die voor een bepaald onroerend goed moet worden betaald.

Het makelaarskantoor zal een bepaald onroerend goed aan een potentiële klant toewijzen. Bij het ontmoeten van die klant wordt de potentiële klant gevraagd om een aantal papieren te ondertekenen. Een dergelijk papier zou bekend staan als de promesse. Het is erg belangrijk om deze notitie zeer zorgvuldig te bewaren. U moet altijd een kopie van uw promesse hebben. Houd een register bij van alle oproepen die u tijdens het zoeken naar een koper naar de verschillende makelaars heeft gevoerd en houd ook een lijst bij van de woningen die u aan de verschillende makelaars heeft verkocht.

De voorwaarden van de beursvennootschappen kunnen van de ene tot de andere verschillen. Zo zijn er bepaalde verplichtingen waaraan een potentiële klant moet voldoen om bij de Makelaardij een huis te kopen. U moet ervoor zorgen dat u zich houdt aan de bepalingen en voorwaarden van het contract dat tussen u en de makelaardij is gesloten bij het zoeken naar een koper en bij het verzenden van de overeengekomen prijs voor een huis met het makelaarskantoor. Het is belangrijk dat u alle voorwaarden in detail bespreekt voordat u het contract ondertekent.

Bezoek voor meer informatie hun website op suzmakelaars.nl