Hoe Italiaanse pasta wordt gemaakt

Italiaanse pasta

Maak pasta-avond extra speciaal door te dippen in een reeks overheerlijke traditionele pastarecepten of voeg gewoon toe aan je arsenaal aan beproefde favorieten.

Hier vind je creatieve gerechten die je maar al te goed kent van je favoriete Italiaanse restaurants, van die heerlijke lentevakantie aan de Amalfikust of van die heerlijke zondagavonden rond de salon. Van linguine tot fettuccini tot rigatoni, er is een gerecht voor iedereen, een gerecht dat bij elk budget, elke smaak en elke gelegenheid past. Als je van pasta houdt en avontuurlijk bent, probeer dan dit seizoen iets anders en maak je eigen unieke recepten met precies de juiste hoeveelheid spinazie, worst, knoflook en kaas voor een gezonder alternatief voor je ouderwetse spaghetti en gehaktballen. Als dat allemaal goed klinkt, bestel dan je favoriete pasta en sla je favoriete ingrediënten in, het is tijd om het af te trappen met een geweldig pastarecept!

U kunt beginnen met de basis – vormen waarmee u gemakkelijk kunt dippen. Een van de meest populaire vormen is de spiraal. In de dubbele spiraal is de eigenlijke noedel eigenlijk langer dan het eigenlijke ronde deel. De vorm van de noedel wanneer deze in reepjes wordt gesneden, geeft de pasta een ietwat kruimelige textuur. Deze noedels zijn perfect voor handgemaakte groentepizza’s en gevulde pastasalades.

Een andere geweldige vorm is de ronde “pastaschaal”. In deze vorm is het eigenlijke ronde deel van de noedel in meerdere gelijke delen gesneden, waardoor de pasta een mooie knapperige textuur krijgt. Indien gewenst kan ook het platte uiteinde van een spaghettivork worden gebruikt. Deze twee basisvormen zijn geweldig voor het maken van gevulde pasta en worden vaak gebruikt in combinatie met andere ingrediënten.

Vervolgens komt de geweldige romige of Italiaanse pastasaus.

In Italië betekent het woord “ziti” letterlijk vullen of vullen. Dit smaakvolle mengsel kan worden gemaakt van vrijwel alles dat een crèmebasis heeft, zoals eieren, kaas, melk, vlees, groenten, enz. U kunt ook kruiden toevoegen om het een tandje hoger te krijgen, zoals gehakte knoflook, uien, oregano, etc. Je kunt zelfs vissaus vervangen door de melk in het recept als je die niet hebt. Deze romige saus wordt op veel verschillende soorten voedsel gebruikt en is in al zijn variaties een van de meest veelzijdige recepten.

Het bekendste Italiaanse pastarecept is waarschijnlijk de klassieke spaghetti-omelet. Dit gerecht is waarschijnlijk het beroemdste gerecht van heel Italië, en waarschijnlijk ook van de wereld. Van spaghettibandjes tot tagliatelle, er zijn talloze variaties, en ze komen allemaal neer op de vulling naar keuze (meestal tomaat, vlees, kaas, enz.), En de pure perfectie van het ei.

De laatste veel voorkomende pastasoort is de ovenschotel. Stoofschotels zijn rond, vierkant of cilindrisch van vorm. Ze gaan meestal vergezeld van bijpassende gerechten zoals rijst, vlees, groente of salade. De meest voorkomende braadpan is een ronde vorm, hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit de regio Palermo in Italië. Stoofschotels waren hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit de oude landhuizen van Veneto en werden na hun veroveringen door de Grieken en het Romeinse rijk geadopteerd.

 

 

Krijg meer informatie: Novus Ventus International