Transformeer de uitstraling van uw kamers met ontwerpen voor portretschilderijen

patroontegels

Portugese patroontegels werden in de 19e eeuw in Brazilië geïntroduceerd. Volgens de historische aantekening speelden naast de figuratieve tegels, patio’s, veranda’s, cartiers, faience mozaïektegels en behang een actieve rol als populaire muurbekleding. Bovendien zijn ze ook verantwoordelijk voor het ontstaan van moderne decoratieve kunst. De beste voorbeelden van deze prachtige tegels zijn tot nu toe bewaard gebleven en zijn nog steeds overal ter wereld te zien. Bovendien beperkt hun gebruik zich niet meer alleen tot binnenhuisarchitectuur, maar worden ze ook gebruikt voor buitenmuurbekleding. Met behulp van deze geweldige tegels werden daarentegen ook portretschilderijen en muurschilderingen gemaakt.

In het begin werd het gebruik van deze Portugese patroontegels populair als wandbekleding in de gebouwen. In deze tijd heeft de Portugese regering grote inspanningen geleverd om de stad Lissabon zo perfect mogelijk te maken. Deze inspanning omvatte het maken van vuurtorens, dockingstations, graanschuren en vestingwerken. Dit bleven in deze tijd allemaal de symbolen van Portugal. Daarom kregen ze ook de titel “Portugese wandtegels van Lissabon”.

Na de val van de ijzertijd riep de Portugese regering de onafhankelijkheid van het nieuwe land uit.

Als gevolg hiervan werd de stad Lissabon verdeeld in twee delen: de oude stad en de nieuwe. Als gevolg hiervan werden de oude Portugese patroontegels en tegels in Lissabon-stijl niet meer gebruikt voor de wandbekleding. In plaats daarvan werden de nieuwe tegels, vooral de Romeinse tegels, gebruikt. De regering nam ook het initiatief om de traditionele kleur van de muur te veranderen in een witte kleur, die representatief was voor het land zelf en het symbool van eenheid. Zo werden de lissabon-stijl en Portugese patroontegels gecombineerd tot één ontwerp.

Als gevolg van de eenwording bleef het gebruik van de Portugese patroontegels aan de binnenkant van gebouwen bestaan. In de jaren vijftig leidden nieuwe bouwtechnieken echter tot nieuwe moderne interieurontwerpen. De architecten van deze periode waren meer aangetrokken tot het gebruik van complexe vectorafbeeldingen. Bij de renovatieprojecten werden daarom nieuwe muurbekledingsmaterialen toegepast, zoals polyesterweefsels met een PVC-rug. Deze combinatie heeft geleid tot nieuwe moderne ontwerpen, zoals de leisteentegel met polyester rug, keramische tegels met polyester rug en de keramische tegel met polyester rug en PVC rug.

Als onderdeel van het moderniseringsproces werd het gebruik van traditionele Portugese patroontegels geleidelijk vervangen door nieuwe moderne materialen. Hierdoor zijn Portugese patroontegels op de binnenmuren van de gebouwen vervangen door nieuwe moderne materialen zoals glaskeramiek, staal, structuurbehang en hardhouten vloeren. De introductie van deze materialen leidde tot een nieuw tijdperk dat bekend staat als de postmoderne wereld die na het moderniseringsproces ontstond. Deze nieuwe tijd gaf aanleiding tot nieuwe bouwstijlen zoals de minimalistische stijl.

Om het concept van kleur te introduceren, werd fotografie geïntroduceerd als een medium om de unieke look van de Portugese patronen vast te leggen. Portugese kunstliefhebbers begonnen hun passie voor schilderen met aquarellen. In dit soort kunstwerken worden verschillende tinten aquarelverf gebruikt om een illusie van realistische schilderijen te creëren. Het is interessant om te weten dat de Portugese patroontegels van vandaag nog steeds worden gereproduceerd door enkele van de meest vooraanstaande bedrijven, zoals het zetmeelbedrijf, het Stanley-garner-bedrijf en het tegelbedrijf genaamd Alphabet.

Lees meer over patroontegels hier Retrotegels.nl