Veiligheidstraining voor chauffeurs – verminder risico

Een uitgebreid veiligheidsplan voor het wagenpark inclusief uitgebreide chauffeurstraining is de allerbelangrijkste stap die een bedrijf kan nemen om ervoor te zorgen dat zijn voertuigen te allen tijde veilig en operationeel blijven. Een goed opgeleid, veilig personeelsbestand is minder waarschijnlijk betrokken bij auto-ongelukken die kunnen leiden tot ernstig of dodelijk letsel. Een uitgebreid veiligheidsplan voor het wagenpark helpt ook om onverwachte kosten te verminderen die verband houden met ongevallen die geen verband houden met autorijden of voertuigonderhoud.

De kosten van het jaarlijkse ongeval van een gemiddelde commerciële chauffeur zijn meer dan twee keer zo hoog als de jaarlijkse kosten van een gelijkwaardig uitgebreid programma voor vlootveiligheid. Bedrijfsvoertuigen vertegenwoordigen een aanzienlijk aantal afgelegde voertuigkilometers per jaar. Als een chauffeur niet goed is opgeleid, betekent dit daarom een grote kostenpost voor bedrijven. Training en opleiding zijn de eerste stappen om deze ongevallen te voorkomen. Een uitgebreide rijopleiding moet zowel klassikale cursussen als opfriscursussen op de werkplek omvatten om ervoor te zorgen dat werknemers veilig en volledig opgeleid zijn voordat het werk begint.

Het veiligheids- en beveiligingsprogramma van een commerciële bestuurder moet een bedrijfsbrede uitgebreide opleiding omvatten waarin alle aspecten van de veiligheid van bestuurders aan de orde komen. Een chauffeurscursus moet aandacht besteden aan elementaire veiligheidspraktijken en gezond verstand, zoals de juiste positie van het voertuig en vertragen voor alle voertuigen voor u, het gebruik van handbedieningen en signalen indien nodig, het controleren van dode hoeken en andere gebieden die gevaarlijk kunnen zijn voor wegresten en ander puin, en het behouden van een juiste houding, zelfs bij het passeren van voertuigen. Het moet bestuurders ook de vaardigheden bieden om elementaire noodsituaties uit te voeren, zoals het wisselen van rijstrook voor andere bestuurders, het verlaten van drukke wegen en andere praktijken die zijn bedoeld om de vermoeidheid van de bestuurder te verminderen, het bewustzijn van de bestuurder over de toestand van de weg en andere afleidingen te vergroten en om bestuurdersfouten te voorkomen die leiden tot ongevallen. Het belangrijkste is dat elke rijopleiding een uitgebreide herziening van het bedrijfsbeleid en een herziening van de verzekeringspolis van het bedrijf moet bevatten.

Sommige onderzoeken geven aan dat meer dan tweederde van alle verkeersongevallen plaatsvindt tijdens de nachtelijke uren, wanneer automobilisten slapen of worden afgeleid door andere auto’s, borden of mensen om hen heen. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat alle medewerkers een adequate rijopleiding krijgen, zodat ze hun taken veilig kunnen uitvoeren. Chauffeursopleidingen moeten een compleet overzicht bieden van wat te doen in geval van nood en wat te doen bij een ongeval. Deze cursussen moeten zo worden ontworpen dat u de les in de privacy van uw eigen huis en in uw eigen tempo kunt volgen. De verstrekte informatie moet gemakkelijk te begrijpen en voor studenten eenvoudig te begrijpen zijn.

Elke code 95 rijopleiding moet alle nieuwe medewerkers nodig hebben om een drugsscreening met succes te voltooien. Veel commerciële wagenparkbedrijven eisen nu dat chauffeurs een drugsscreening ondergaan voordat ze een vergunning voor bedrijfsvoertuigen krijgen. Hoewel sommige bedrijven deze vereiste nog niet hebben, doen vele anderen dat en het zou een verstandige keuze zijn als chauffeurs de screening doorlopen om te voorkomen dat hun vergunning wordt geweigerd. Andere belangrijke veiligheidsconcepten zijn onder meer het vermijden van afleiding zoals mobiele telefoons, naar muziek luisteren tijdens het rijden, het naleven van de aangegeven snelheidslimieten en het juist positioneren van uw auto om verkeersongevallen te voorkomen. Door de richtlijnen te volgen die zijn uiteengezet in het veiligheidsbeleid van uw bedrijf, verzekert u zowel de algehele veiligheid van uw werknemers als de veiligheid van de mensen om u heen.

Commerciële rijtrainingen zijn te vinden bij een aantal verschillende bedrijven, zowel online als bij u in de buurt. Veel opleidingsaanbieders bieden cursussen in basisvaardigheden in de auto-industrie aan en anderen zijn gespecialiseerd in lessen die zich richten op het rijden in noodgevallen en andere belangrijke veiligheidsconcepten. Als u geïnteresseerd bent in het vinden van een aanbieder van rijopleidingen, is het belangrijk om de tijd te nemen om de website van elke individuele aanbieder te bekijken. Bekijk de lijst met beschikbare cursussen, lees de beschrijving en neem contact op met de aanbieder voordat u een cursus bestelt. Het kan nooit kwaad om een paar verschillende cursussen uit te proberen voordat je er een uitkiest. Of u nu het risico op de weg wilt verkleinen of er gewoon voor wilt zorgen dat u onderweg weloverwogen beslissingen kunt nemen, het volgen van rijtrainingen kan u helpen uw succes te verzekeren.

Kijk voor meer informatie op https://www.ml-opleidingen.nl/