Wat is een Bullet Journal?

Wat is een bullet journal

Wat is een Bullet Journal?

Dus wat is een notitieboek kopen bij My Lovely Notebook | Bijzonder en mooi ? Bullet journaling, de nieuwste rage in het schrijven en organiseren van tijdschriften, maakt gebruik van symbolen, lijsten en categorieën om persoonlijke records (zoals prestaties, successen en mislukkingen) te ordenen en vast te leggen op een manier die revisie en reflectie mogelijk maakt. Het verschilt in veel opzichten van traditionele tijdschriften, misschien het allerbelangrijkste is het "bullet" -formaat. Een bullet journal is gewoon een dagboek, maar in plaats van de traditionele gebonden papieren pagina's te gebruiken, gebruikt het een map die meerdere boekdelen op één locatie bevat – net als een telefoonboek of een woordenboek. Terwijl gebonden papieren tijdschriften dateren uit de 15e eeuw, zijn bullet journals recenter en een groeiende trend in moderne zakelijke en organisatorische kringen.

Zoals hierboven vermeld, hebben bullet journals geen standaardformaat, maar zijn ze eerder een individualistische vorm van tijdschrift. U kunt elk formaat gebruiken dat u maar wilt, hoewel de meest voorkomende formaten voor een bullet journal zijn indexkaarten, gelinieerde indexkaarten, organizers met één vak, post-its, magnetische vellen (zoals plaknotities) of kleine pagina's van een spiraalvormig notitieboekje. (zorg ervoor dat het niet te groot is!). In principe kan alles als dagboek worden gebruikt, zolang het maar handig is om uw ideeën op te schrijven. Omdat de pagina's klein en / of privé zijn, is het gemakkelijk om uw dagboek privé te houden totdat u klaar bent om het te delen; iets dat belangrijk genoeg is om met anderen gedeeld te willen worden, mag nooit geheim worden gehouden. Omdat de pagina's gemakkelijk kunnen worden verwijderd ter referentie, kunt u ze ook raadplegen tijdens toekomstige brainstormsessies en nieuwe ideeën en notities bedenken over gebeurtenissen uit het verleden.

Als je op zoek bent naar inspiratie en ideeën, dan is dit misschien precies wat je nodig hebt om aan een beter georganiseerd persoonlijk dagboek te beginnen. Bullet journals zijn geweldig als je op zoek bent naar een manier om snel ideeën en notities op te schrijven. Bovendien, als u er een gaat gebruiken, zult u merken dat het erg handig is om uw gedachten en ideeën te ordenen – zelfs als u aan het schrijven bent. Het is ook goed om een klein dagboek bij te houden over persoonlijke ervaringen, toekomstige doelen en het leven in het algemeen, dat u ideeën kan geven over wat u vervolgens kunt doen. Als je erover nadenkt, beginnen de meeste mensen dingen op te schrijven in een notitieboekje, niet op een computer, zelfs niet op papier, dus waarom zou je niet op dezelfde manier beginnen?

Voor meer info klik je deze site aan: Mylovelynotebook.nl